Hvordan bruke din epost konto Print

• epost, pop3, smtp
  • 1

Vi tilbyr gratis epost kontoer i våre webhotell, og det er enkelt å opprette disse via kontrollpanelet.

Disse epost adressene kan du benytte enten via webmail, eller via et epostprogram som f.eks. Outlook eller lignende.

1. Webmail

Ved å gå til adressen webmail.dittdomenenavn.no kan du logge inn på din epost konto. Dette forutsetter imidlertid at det er opprettet en peker i DNS som heter webmail og peker til den serveren ditt webhotell ligger. F.eks. charlie.administrator.no. Hvis du er usikker på DNS, send oss en henvendelse så ordner vi dette for deg.

2. Epost-program som outlook o.l

Typisk trenger du følgende informasjon for å sette opp epostklienten:

Brukernavn: Dette er din fulle epost adresse, f.eks ola.normann@mittdomene.no
Passord: Passordet til din epost konto.
Mail protokoll: Vanligvis IMAP (IMAP lagrer epost på server, og du synker til alle klienter du kobler til). Hvis du ønsker å laste ned all epost og ikke ha noe på server, velger du POP3.
Inngående epost server: server hvor ditt webhotell ligger, f.eks. charlie.administrator.no. IMAP port er 143, POP3 er 110.
Utgående epost server: server hvor ditt webhotell ligger, f.eks. charlie.administrator.no. SMTP port er 25. Sending av epost krever autentisering (oppgi samme som innkommende server).

Våre servere støtter i tillegg sikre alternativer på sending og mottaking, f.eks. port 993 for IMAPS (sikker IMAP), 465 for SMTPS (sikker SMTP). Hvis f.eks. sending av epost via standard port 25 ikke fungerer, velg SSL og port 465 isteden. Mange internett-leverandører blokkerer standart port 25 utgående.