Hva er en registrar? Print

• 2

En registrar er en enhet som tilbyr registrering av domenenavn til sluttbrukere. De forskjellige toppnivå-domenene administreres og forvaltes av forskjellige registreringsautoriteter (engelsk: registries), f.eks. NORID for .no-domener og DK Hostmaster for .dk-domener, men vanlige personer har ofte ikke mulighet til å kontakte registreringsautoriteten direkte. Registreringer og endringer må derfor gå via en godkjent registrar. Registraren blir dermed bindeleddet mellom kunden (domeneeieren) og registreringsautoriteten (domeneforvalteren), også kalt toppnivå-registraren.